Sivut

27.7.2011

mikäs sen parempi....

...kuin neuloa sukkaa kesähelteillä...


Välillä käy mielessä, että olenko ihan terve, mutta kun inspiraatio iskee, on tehtävä. Tämän inspiraation aiheutti isäni naisystävän syntymäpäivät. Hän täytti kesällä pyöreitä vuosia ja jotain on annettava lahjaksi. Olemme menossa heille parin viikon kuluttua ja sukat ovat ainoat, jotka ehdin (toivottavasti) tehdä tässä ajassa.


En halunnut tehdä ihan tavallisia sukkia ja eilinen menikin netissä surffailemalla ja etsimällä kivaa kuviota. Ajatuksena oli, että sukissa pitää olla jotain "kivaa", mutta niiden tulee olla sellaiset, että niitä voi käyttää myös kengissä. Päädyin Ullaneuleen Saku-sukkien kuvioraitaan. Aloitin varren neulomisen 3o, 1n-joustimella (eipä se paljoa jousta, mutta joustaa enemmän kuin pelkkä oikea) ja sain ujutettua kuvioraidan sopivasti joukkoon. Eilen illalla aloittelin ja pääsin melkein kantapäähän asti. Täytyisi vaan vihdoinkin oppia, että en saa keskittyä telkkarin katsomiseen liikaa neulomisen aikana. Tuli nimittäin purettua muutamaan otteeseen, kun keskittyminen herpaantui...


Lankana on ihanan keväisen vihreä Novitan Nalle-lanka. (tätä väriä ei taideta enää tehdä)


Tavoitteena olisi saada tuo ensimmäinen sukka valmiiksi viikonloppuna ja sitten olisi vielä viikko aikaa tehdä toinen sukka. Olen kerrankin ajoissa tämän lahjan kanssa. Yleensä aloitan paria päivää aikaisemmin ja tuskailen, kun on niin kovin kiire. :) Joululahjat ovat juuri näitä kiirelahjoja....mutta jos inspiraatio jatkuu näiden sukkien jälkeen, voisinkin aloittaa joululahjojen tekemisen. Jos tänä vuonna ei tulisi sitä viime hetken paniikkia...?
Meille taitaa ilmestyä pihalle tällä viikolla uima-allas Lapselle. Kävimme eilen eräällä kaverilla ja heillä oli pihalla uima-allas. Lapsi ei ensin halunnut mennä sinne, mutta kun kaverin poika meni edellä, niin halusi tuo meidän Lapsi sitten myös sinne. Vesi oli niin kylmää, että minä en olisi mennyt sinne altaaseen, mutta hauskaa lapsilla näytti olevan. :) Eivätkä millään halunneet tulla pois. Ei vaikka selkeästi alkoi paleltaa.
Kotiin päästyämme käytin Lapsen lämpimässä kylvyssä.


Taisin unohtaa mainita edellisellä kerralla, että Mies sai tehtyä Lapselle hiekkalaatikon. :)
Ainoa huono asia hiekkalaatikossa on se, että nyt meillä on eteisessä myös melkoisesti hiekkaa. Joka päivä saisi imuroida 3-4 kertaa, jos haluaisi pitää talon puhtaana. Turha kai mainita, että meillä ei imuroida joka päivä.....hyvä jos kerran viikossa.... Kesällä on kyllä imuroitava useammin kuin talvella, kun jalkojen mukana tulee roskaa sisälle. Enimmät roskat jäävät onneksi eteiseen. :)
Hyvää loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Ole hyvä, jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos.