Sivut

1.7.2011

Blogeja ja mietintöjä

...

Juhannuskin meni jo. Oltiin vain kotona. Saatiin Miehen kanssa laitettua olkkarin seinään levyt. Enää puuttuu pakkelointi ja hionta ja sitten voi laittaa tapetit. :)

Kirjoittelen taas töissä, kun kotona ei kuitenkaan ehdi koneelle ennen klo22. Lapsi kun vaatii seuraa melko paljon. Yhden henkireiän olen löytänyt Kaapon avulla. Lapsi tuijottaa telkkaria tai tietokonetta herkeämättä, kun Kaapo tulee ruutuun. Kiitos Kaapolle siitä. :)
Olen ollut sitä mieltä, että lasten ei ole hyvä katsoa telkkaria ja olen edelleenkin sitä mieltä....mutta jossain menee raja minullakin. Jos Lapsella on känkkäränkkä-päivä menossa ja äiti ei saisi tehdä mitään mitä HÄN ei hyväksy, laitan suosiolla Kaapon päälle ja saan hetken olla rauhassa. Ja yleensä Lapsi on sen jälkeen (vähän) paremmalla tuulella.
On niin suloista, kun pikkuinen tulee ja selittää mitä Kaapo on tällä kertaa tehnyt. Puhe kun on vielä hieman vajavaista. Konsonateista puuttuu vielä R, L ja kaksoiskonsonantit ovat vaikeita. Esim. kello taipuu Lapsen suussa kieppo:ksi. Aika hyvin saamme Miehen kanssa selvää Lapsen puheesta, varsinkin jos Lapsi näyttää mitä tarkoittaa. :)

Eilen Lapsi yllätti sanomalla nelisanaisen lauseen.
Ja viime viikolla sain kaksisanaisen vastauksen kysymykseen. Olimme vaihtamassa vaippaa ja Lapsella oli leluapina mukana. Tietenkin apina piti saada haarojen väliin ja kysyin "miksi laitat apinan jalkojen väliin?". Lapsi katsoi suoraan silmiin ja sanoi hymyillen: "tuntuu kivalta". :D Yllätyin niin, etten voinut muuta kuin nauraa. Ja tietenkin kehuin vastausta. :)

Yritämme kannustaa Lasta puhumaan enemmän. Useimmiten kun Lapsi haluaa jotain, hän vain ynisee ja osoittaa jääkaappia/kaappia/mitä tahansa. Lapsi nimittäin osaa sanoa maitoa, mehua, banaania, omenaa, ruokaa, leipää, vettä, keksiä, kurkkua, tomaattia, viiliä............hän OSAA siis sanoa mitä haluaa, mutta ei sano, vinkuu vain. Olen siirtynyt siihen, että kun Lapsi sanoo mitä haluaa, hän saa sen. Ei tietenkään keksiä ja karkkia...niitä hän söisi koko ajan, jos saisi. Meillä on lauantai virallinen karkkipäivä. Minä lipsun välillä ja annan muumikeksiä viikollakin.
En vain aina jaksa olla se "ilkeä äiti", joka kieltää koko ajan. Mies on vuorotöissä, eli olen joka toinen viikko Lapsen kanssa illat. Ja sen kyllä huomaa. Lapsi on minun perässäni 98% ajasta.

Nyt olen vielä koko viikonlopun kahdestaan Lapsen kanssa, kun Mies on kaverinsa polttareissa. En jaksa käsittää miksi polttareiden on oltava pe-su. Eikö sitä yhdessä päivässä ehtisi viettää aikaa yhdessä? Silloin polttaribudjetti pysyisi ymmärrettävissä rajoissa. En viitsinyt kysyä Mieheltä kuinka paljon tuo tulee maksamaan.....sadoissa euroissa liikutaan kuitenkin.

Täytyy katsoa, jos saisin jonkun kaverin viikonlopuksi vaikka jonnekin kylpylään syksymmällä. Siinä saisi Mies ottaa vastuuta ja viettää laatuaikaa Lapsen kanssa. :)

No juu, nämä nyt on tällaisia mietintöjä......välillä mättää ja pahasti, seuraavassa hetkessä ollaan taas täysin toisissa tunnelmissa.

Hyvää kesän jatkoa.....mulla on jopa viikko lomaa elokuun puolella.... Jei! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Ole hyvä, jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos.