Sivut

10.11.2011

Villasukkia ja yhdet säärystimet

Ylläolevat sukat on neulottu Novitan Jussi-langasta. Koko ehkä 41-42. Ovat mallia Merenkulkija, uusimmasta Ullasta. Sukat menevät Miehen isälle joululahjaksi. Mukava malli, kuvio piti hereillä. :) Valmiit sukat näyttivät epäonnistuneilta, mutta kun Mies laittoi ne jalkaan niin kuvio pääsi oikeuksiinsa. Mielestäni tosi kivat sukat. Teen vielä ainakin yhdet sukat lahjaksi tällä mallilla. :)Harmaat sukat ovat myös Ullasta, Aapelit. Lankana Novitan 7-veljestä. Oli mukava neuloa, kun oli palmikonkiertoa säännöllisin välein. Malli oli helppo oppia. Kokoa näillä on ehkä 40, hieman liian isot omaan jalkaan.


Perussukat. Novitan joku raitalanka...olisko ollut joku niistä lintulangoista... Heinäsorsa? Sinisorsa? Joku sorsa se oli... Nämä ovat iiiiiisot. Meinasi usko loppua kesken, kun ei tuntunut edistyvän ollenkaan. Koko on ehkä 45. Lahjaksi menevät, jos näin isojalkaisia löytyy lähipiiristä. :)


Penni-säärystimet, myös uusimmasta Ullasta. Kuvaa otettaessa olivat vielä päättelemättä, kuten langanpätkästä näkyy... Toisen olen ihan tarkoituksella kääntänyt väärinpäin, että kuviot näkyvät. Tuo suuri kuvio pitää siis olla takana. Näissä on lankana vihreä Novitan Jussi-lanka. Meni melkein kaksi kerää. Ja näissä oppii käyttämään apupuikkoa, jos ei sitä vielä osaa käyttää. Oli "muutama" palmikko. :) Hauskat oli tehdä. Opin kuvion vasta toisen säärystimen puolivälissä, jonka jälkeen loppu olikin helppoa. Itselläni vain on melko paksut pohkeet, joten säärystimet joutuvat kovalle venytykselle... Nämäkin menevät lahjaksi.Tässä on supervauvan polvisukat. Lankana Dropsin Fabel (?). Lankavyöte on kadonnut, mutta jotain Dropsin lankaa tuo oli. Melko ohutta lankaa. Tietenkin lanka loppui kesken aivan viimeisillä senttimetreillä ja toisen sukan viimeiset 6-7 kerrosta ovat Novitan Wool-lankaa. Wool oli reippaasti paksumpaa, mutta värit osuivat niin hyvin yhteen, että oli pakko käyttää sitä.


Nämä sukat tein jo kesällä ystävälleni. Lankana tuo sama kuin supervauvan polvisukissa, eli Dropsin Fabel. Malli on meidän suvun "perintöä". :) Koko n.40. Eivät varmastikaan kestä paljon kulutusta, mutta toivottavasti ystäväni käyttää niitä kuitenkin. Jos ei muuten niin unisukkina. :)


Siinäpä nuo tuotokset olivat. Vähän pitäisi vielä jaksaa tehdä, sitten alkaakin joululahjat olla valmiita. :)
Kuvat on otettu puhelimella, joten tarkkuus ja valaistus on taas omaa luokkaansa. Toivottavasti kuvista näkee edes jotain. Ja linkeistä näkee ainakin mitä kuvissa pitäisi näkyä. :)

Hyvää syksyn jatkoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Ole hyvä, jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos.