Sivut

26.8.2013

Suomusukat neliöpuikoilla

Sairaslomalla ollessa ehtii surffailla netissä ja etsiä erilaisia neuleohjeita.
Nämä suomusukat jäivät mieleen ja kun sain Versot valmiiksi, aloin tehdä näitä.

Sain tehtyä ensimmäisen varren ja sitten kyllästyin. Kivalta vaikuttanut kuvio olikin tylsääkin tylsempi. Ja kantapää ei tuntunut sopivan sukkaan ollenkaan. Ja langassakin oli solmu juuri ennen kantapäätä.....kaikki tuntui tökkivän.

Kunnes lähes kahden viikon jumin (ja kolmen erilaisen kantapää-kokeilun) jälkeen keksin tehdä näihin sukkiin ristiin vahvistetun kantapään. Siitä se sitten taas lähti ja sukat olivat valmiit parissa illassa. :)

Lanka: 7-veljestä, pirteä keltainen. :)
Koko n.40.
Puikot: Knitpron 4mm neliskanttiset sukkapuikot.
Nämä menevät äidille joululahjaksi. :)

Tässä vielä hämärä kuva kantapäästä.


Oli ensimmäinen kokemus neliskanttisista puikoista. En oikein tiedä mitä ajatella niistä.
Niitä mainostetaan näin: "Neliskanttiset sukkapuikot ovat käteen ergonomiset ja sopivat erityisesti nivelvaivoista kärsiville ja niille, joilla on taipumus neuloa liian tiukkaa."Hmm....minun käsialani on tiukkaa, enkä kuitenkaan huomannut eroa tavallisiin puikkoihin verrattuna. Tuosta ergonomisuudesta en tiedä. Kun sain vauhdin päälle, oli minulla tunnin kutomisen jälkeen oikean käden pikkusormessa rakko. Ilmeisesti en osaa pitää oikein kiinni puikoista. Tai sitten puristan liian kovaa. En tiedä.
Pyöreillä puikoilla ei ole tullut eteen tuollaista ongelmaa. Hiilikuituiset puikot olivat hyvät, ei mitään valittamista. Paitsi, että tummaa lankaa kutoessa voi olla vaikea laskea silmukoita, kun puikot ovat mustat...ainakin syksyllä ja talvella, kun valaistus on mitä on.
Pitänee siis ostaa kunnon lamppu. :)


2 kommenttia:

 1. Hienot on sukat :)
  Ei muuta kuin otsalamppu päähän, kun kutoo sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsalamppu on testattu ja se toimii tietyissä olosuhteissa. Mutta telkkaria katsoessa vieruskaveri ei tykkää, kun otsalampun valo heijastuu telkkarista vähän väliä. :)

   Poista

Hei!
Ole hyvä, jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos.