Sivut

3.9.2011

Kuvia

Tässä lupaamiani kuvia. Ovat luvattoman huonoja, mutta tähän on tyydyttävä taas kerran.






Mulla oli vajaat kaksi kerää Gjestalin Nagano superwash-lankaa. Ajattelin, että lanka riittää sukkapariin.....ei riittänyt. Oli käytävä ostamassa lisää lankaa. Tietenkään ei löytynyt samaa lankaa. Jatkolanka on Gjestalin Baby ull-lankaa. Ja kuten kuvista nähdään, se on eri väristä. Ehkä nämä kehtaa kuitenkin antaa jollekin....tai sitten käytän itse unisukkina. :)





Tästä toisesta kuvasta huomaa hyvin värieron.
Sukkien malli on ilmeisesti jokin vanha perinnemalli. Eri versioita löytyy monenmonta, tämä on yksi niistä. :) Famuni (isän äiti) neuloi sukkia tällä mallilla. Hän oli oppinut mallin aikoja sitten joltain sukulaiselta. Famu kuoli vuosi sitten, enkä ehtinyt kysyä häneltä ohjetta tähän malliin.Kysyin siis tädiltäni tätä ohjetta. No, tietenkään kirjoitettua ohjetta ei ollut, mutta tätini opastuksella opin tämän mallin. Oli mukavaa (ja jollakin tavalla haikeaa) ajatella, että tällä tavalla neulemallit ovat siirtyneet ennen kirjoitettuja ohjeita, ns. kädestä käteen. :)
Näiden koko on ehkä lähinnä 37-38. 

Tällä mallilla on jo kolmannet sukat valmistumassa. Ekat sukat menivät kaverille ennenkuin ehdin ottaa kuvaa.... Kuva tulee jossain vaiheessa.


Nämä toiset sukat valmistuivat ennen kesälomareissua.


Lanka taisi olla joku 7-veljestä raita..... Malli aloitettu kärjestä Ullan ohjeella, muuten mallia otettu vähän sieltä ja täältä... Pitsiraita on Saku-sukista tuttu ja tein sen taas vain toiseen reunaan. Raidat yritin saada menemään suht kohdakkain, mutta epäonnistuin surkeasti.





Halusin näihin sukkiin jonkin "jujun" ja tein taakse pienen palmikon. Nämä ovat hieman isommat kuin nuo ruskeat....koko on ehkä 39.


Siinäpä nuo.
Nyt nautin vielä hetken hiljaisuudesta (Lapsi on päiväunilla).....jos vaikka neuloisi vähän sukkaa.... :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei!
Ole hyvä, jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos.